kurzy měn: USD - americký dolar 1USD =  0.92EUR,   23.71CZK
Zásilková služba   |    přihlásit   |   registrovat  |  kontakt
... ještě, než se pustíme do těch skvělých zpráv, tak jedna odpověď na nahlas nevyslovenou otázku, jak se nás dotýkají nové změny v celním zákoně z 1.5.2016? Pak vězte, že úprava dovozních předpisů se týká B2C (Business2Customer), kdy při dovozu zboží ze zemí mimo EU, zaslaného eshopy nebo výrobci se snižuje bezcelní limit na nulu a ze všeho by se tak měly platit poplatky a DPH i když je hodnota do ekvivalentu 22 EUR.

To se ale nevztahuje na zásilky odeslané od nás, protože ty odesíláte Vy jako soukromá osoba a my jsme v přepravním vztahu pouze prostředník přepravce (tzv. consignor) a tedy pokud zasíláte soukromé osobě (označováno také jako C2C - Consumer2Consumer nebo Customer2Customer) tak se na Vás výše zmíněné změny nevztahují a stále platí bezcelní limit 22 EUR. Tolik na vysvětlenou. A teď pojďme sfouknout svíčky, vosk už mi teče po rukách .....

Slavíme 11. narozeniny
MEGADÁREK - NOVÝ SKLAD V OREGONU!

Tak Zásilková služba slaví 11. narozeniny. Uteklo to, co? Tímto gratulujeme i neuvěřitelně početné skupině nejvěrnějších, kteří to s námi táhnou od začátku, od roku 2005. Dárky máme ale samozřejmě pro všechny a ten největší je, že ... "Pepku virbl! ... Anče tuš!! ... Tramtadadaaaaa!!!"

Zásilková služba otevírá 1.června 2016 svůj nový sklad v Oregonu!
Nová adresa je
5409 SE International Way
STE A, #[cislo_schranky]
Milwaukie, OR 97222


Schránka v Oregonu přijímá zásilky od úterý 30.května 2016, tedy ji už můžete využít tento prodloužený víkend a využít slev v rámci oslav svátku Memorial Day.

Nový sklad v Milwaukie (předměstí Portlandu), ve státě Oregon je zásadním milníkem v historii Zásilkové služby, nejdůležitějším faktorem je to, že nyni budete moci nakupovat zboží bez sales tax (obdoba DPH) a tak oproti nákupu do skladu v Kalifornii ušetřit 9% z každého nákupu od prodejce, který sales tax účtuje a to je vzhledem ke změnám v legislativě o eshopech již asi 80% online obchodů. Tato změna byla prostě již nevyhnutelná.

Sklad v Oregonu se stává od června hlavním skladem. Sklad v Kalifornii zůstává rovněž v provozu, jen se mění jeho adresa (mění se pouze jeden řádek adresy)
100 Produce Ave Ste G
nahrazuje původní
1461 San Mateo Ave Suite 4
takže pokud chcete, můžete jej nadále využívat.

Určitě si ale již nyní změňte svoji kalifornskou adresu, protože původní adresa schránek je platná jen do 31.5. - více informací na stránce Změna adresy schranek.


Změny v systému

Ve své schránce tak nyní budete mít viditelně odděleny zásilky doručené do schránky v Kalifornii (SFO) a Oregonu (PDX), označení je podle kódů letišť, u kterých oba sklady stojí.

Změna ve vytváření odchozích zásilek - vzhledem k faktu, že nelze kombinovat v odchozí zásilce balíčky z obou schránek, budete si při vytvoření nové odchozí zásilky muset vybrat sklad, ze kterého chcete zásilku vypravit a v přehledu příchozích zásilek se Vám tak zobrazí pouze zásilky v daném skladu.

Pokud budete chtit zásilky přemístit mezi sklady, abyste si mohli dokompletovat odchozí zásilku podle Vašich potřeb, budete moci využít zvýhodněné přepravy novou službou Weekly Shuttle a všechny zásilky budou přepraveny službou UPS Ground do druhého skladu.

Přepravci pro zásilky vypravované z Oregonu zůstávají a stejně tak jejich ceny, s jedinou výjimkou - TNT, které v Oregonu neoperuje. To bude ale do budoucna nahrazeno novou alternativou, na které právě pracujeme.


Stěhování

V prodlouženém víkendu 28-30.5. probíhá velké stěhování, kdy kamionem převezeme zařízení skladu a všechny v tu chvíli uložené zásilky do Vaší nové schránky do Oregonu. Pokud byste si přáli, aby zásilky zůstaly ve skladu v Kalifornii, dejte nám vědět na zákaznické podpoře.

Příjem zásilek v Oregonu začíná hned v úterý 31.5. a odesílání začíná středou 1.června, zásilky si ale samozřejmě můžete v systému uzavřít kdykoliv.


Asistované nákupy

Vzhledem k těmto skvělým zprávám budou od 1.června i všechny asistované nákupy osvobozeny od kalifornské sales tax a tedy ve většině případů o 9% levnější.


Děkujeme tímto za Vaši dosavadní přízeň a těšíme se na Vaše zásilky v novém skladu v Milwaukie!
Váš tým Zásilkové služby.



P.S. V následujících dvou měsících bude ještě následovat několik větších i menších dárků ... tolik radosti je totiž potřeba nadělovat postupně ... :)





© 2005-2024 Zásilková služba - Všechna práva vyhrazena O nás